Insights© Discovery

Laat mensen het allerbeste uit zichzelf halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Leer ze onderlinge verschillende waarderen en benutten en creëer een werkomgeving waar innovatie, creativiteit en productiviteit alle ruimte krijgen.

Coaching bedrijf

Wat is Insights© Discovery?

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Hoe veelzeggend iemands eerste kleur ook is, ook iemands tweede, derde en laagste kleur kunnen enorm bepalend zijn voor zijn gedrag. Iedereen gebruikt alle 4 de Insights Kleuren, maar de specifieke volgorde en intensiteit van de kleuren verschilt per persoon: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix.

Download een voorbeeld van het Insights Profiel.

Persoonlijke leiderschap & ontwikkeling

STAP 1 :De online vragenlijst

Door een online vragenlijst in te vullen, die uit 25 vragen die de deelnemer voorafgaand aan een workshop en/of coaching in eigen tijd en tempo invult.

STAP 2: Het Insights Discovery profiel

Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel. Het profiel kan uit verschillende hoofdstukken bestaan.

STAP 3: Het begin van jouw ontwikkeling                                                                                               Met het Insights Discovery profiel leggen we de basis voor het merendeel van onze ontwikkelprogramma’s. Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij zowel hun persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling.

Teamontwikkeling

Van zelfbewustzijn naar teambewustzijn

In veel van onze trainingen nemen we Insights Discovery mee als basis voor het begrijpen van onszelf en daarmee ook de afstemming en verbinding te maken met andere in het team. Waardering voor de ander en het verschil in type, gebruik maken de ander en zijn kwaliteiten maken de samenwerking in het team optimaal. 

 

Leiderschap

STAP 1: Kennismaken met de Insights kleuren en de bijbehorende typeringen
Kennismaken met de typeringen kan op 2 manieren:

1. Door middel van een persoonlijk Inisghts Discovery profiel, waarbij je door middel van een online vragenlijst in te vullen, die uit 25 vragen bestaat.

2. Door middel van een training waarin de theorie op interactieve wijze wordt aangeboden en de deelnemer op globaal niveau kennis maakt met zijn eigen voorkeursstijlen.

STAP 2: Het Insights Discovery profiel
Dit resulteert in een een uniek persoonlijk profiel dat 1-op-1 of in groepsverband besproken en teruggekoppeld word. Het profiel geeft inzicht in hoe jouw kleurrijke voorkeuren tot uiting komen in je persoonlijke leiderschapsstijl.

STAP 3: Leidinggeven volgens de PACT-methode©

Sales en verkoop

Sales en verkoop vraagt om zelfinzicht en een diepere inkijk in de klant om zo duurzame relaties te creëren.

Het herkennen van lichaamstaal, voorkeur voor communicatiestijl, maken dat door de zichtbare aanwijzingen we ons sneller aanpassen aan de ander waardoor de relatie sneller en duurzamer gemaakt wordt. Het vertrouwen in de deskundigheid van de verkoper zal ook bij de klanten verhogen en daardoor meer ambassadeurs creëren. 

In onze Verkoop Plus training maken we de volgende stap met behulp van Insights Discovery. 

Mogen wij met u....

samenwerken aan een toekomstbestendige organisatie en een duurzame relatie tussen alle elementen die verbonden zijn met uw bedrijf? 

Al meer als 13 jaar werken wij samen met Insights © Discovery.  Wij maken graag een op maat traject voor uw organisatie. Ons op maat gesneden trainings- en coachingstraject, feilloos verweven met de PACT-methode©, is ontworpen om u te ondersteunen in elke fase van uw organisatiegroei.

Wij sluiten graag een Bon A Pact met u, net zoals u na onze trajecten ook met uw klanten doet. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe de PACT-methode©, met als basis Insights© Discovery  uw organisatie kan transformeren en leiden tot duurzame groei en succes.